Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка
uk en

Реєстрація електронних кабінетів. Роз’яснення МОН

З 1 серпня 2020 року розпочинається реєстрація електронних кабінетів вступниками, через які вони зможуть подавати заяви про вступ до закладів вищої освіти  та інші документи, в т.ч. сертифікати ЗНО на основі повної загальної середньої освіти. У зв’язку з цим Міністерство освіти та науки України підготувало відеоінструкцію щодо роботи із системою подання заяв в електронній формі (реєстрація електронного кабінету).

Читати
Реєстрація електронних кабінетів. Роз'яснення МОН

Про вартість  навчання в ХНТУСГ

Останнім часом до адміністрації університету та приймальної комісії ХНТУСГ все частіше звертаються батьки майбутніх вступників та особи, які хочуть отримати другу вищу освіту, щодо вартості навчання в університеті за тими чи іншими спеціальностями і формами навчання.

Читати
Бути собою, бути успішним

Дорожня карта вступника 2020 року

Наближається наймасовіший етап вступної кампанії 2020 року – реєстрація електронних кабінетів і подання заяв для абітурієнтів, які в основному вступають після 11 класів. Зазвичай це напружений період життя для вступників і їхніх батьків, тому пропонуємо розібрати наріжні етапи вступної кампанії 2020 року. Прочитавши статтю, Ви отримаєте корисну інформацію і практичні поради, більш конкретно і всеосяжно зрозумієте основні принципи електронного і паперового подання документів. Ми намагались звернути особливу увагу на типові помилки вступників минулих років, пояснити, як діяти під час зарахування, як за допомогою існуючих електронних сервісів в сфері освіти обрати заклад вищої освіти та ознайомитись з його Правилами прийому, не виходячи з дому. Тож, що допоможе вам обрати заклад освіти? Для початку варто ознайомитись з Реєстром суб’єктів освітньої діяльності за посиланням, а саме переглянути інформацію щодо закладів вищої освіти. Тут можна дізнатися, яка форма власності закладу освіти; хто керує конкретним закладом освіти; контактні телефони та електронну адресу; фактичну та юридичну адреси, Правила прийому, ліцензовані спеціальності та акредитацію освітніх програм.

Читати
До університету за консультацією

Строки мають значення

Строки проведення реєстраційних дій у сфері державної реєстрації нерухомого майна та строки розгляду документів, поданих для державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Читати
Строки мають значення

Гості з Краснопавлівки

Чим ближче до початку вступної кампанії, тим більше хвилювання у батьків, діти яких цього року вступатимуть до закладів вищої освіти. І це зрозуміло. По-перше, цього року змінились умови і правила прийому до ЗВО. По-друге, через епідемію коронавірусу змістились терміни вступної кампанії. По-третє, уже відомі результати складання ЗНО з більшості профільних предметів, за якими формуватимуться конкурсні пропозиції для вступу в той чи інший виш, на ту, чи іншу спеціальність. А тому майбутнім вступникам та їхнім батькам уже зараз потрібно реально  оцінити свої можливості та вибрати правильні пріоритети і щодо  закладу вищої освіти, і щодо  майбутньої спеціальності, і щодо форми навчання: бюджетної чи контактної, очної чи заочної і т.д.

Читати
ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ВСТУПНИКАМ?

Розпочни свою кар’єру в ХНТУСГ ім.П.Василенка

Приймальна комісія нашого університету продовжує роботу із майбутніми вступниками та їхніми батьками, надаючи їм необхідну консультаційну та методичну допомогу.  Сьогодні тривала робота із випускниками коледжів та ліцеїв, які завітали до Приймальної комісії, щоб  ближче познайомитися з університетом та особливостями  цьогорічної вступної кампанії.

Читати
Розпочни свою кар’єру в ХНТУСГ ім.П.Василенка

Вітаємо з Днем народження!

Сьогодні відзначає свій День народження директор навчально-наукового інституту бізнесу і менеджменту Грідін Олександр Володимирович. Щиро вітаємо Олександра Володимировича з цим світлим Днем та бажаємо йому щастя в  особистому житті й успіхів у професійні діяльності, яка вже майже 15 років  пов’язана з нашим університетом.

Читати
Вітаємо з Днем народження!

#ЯобираюХНТУСГ

Свій вибір Сергій Іванович Чернов зробив ще в далекому 1978 році, коли вступив на перший курс Харківського інституту механізації та електрифікації сільського господарства (ХІМЕСГ) і обрав професію інженера-механіка. А сьогодні він — відомий державний і громадський діяч, голова Харківської обласної ради, президент Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад». Крім того, С.І. Чернов є головою Наглядової ради нашого університету й тому має повне моральне право рекомендувати його для вступу вже нинішнім випускникам.

Читати
#ЯобираюХНТУСГ

Терміни вступу на бакалаврат. Роз’яснення МОН України

З метою інформування вступників про особливості та терміни цьогорічної вступної кампанії Міністерство освіти і науки України розробило серію роз’яснювальних відеороликів, у яких даються відповіді на актуальні питання. Наразі пропонуємо переглянути відеоролик про терміни вступу на бакалавра до ЗВО.

Читати
Терміни вступу на бакалаврат. Роз'яснення МОН України

Круглий стіл з обговорення проєкту «Порядку присудження наукових ступенів»

27 липня 2020 року в Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Петра Василенка відбувся круглий стіл з обговорення проєкту «Порядку присудження наукових ступенів», оприлюдненому на сайті Міністерства освіти і науки для громадського обговорення (https://mon.gov.ua/ua/news/mon-proponuye-dlya-gromadskogo-obgovorennya-rozroblenij-nacionalnim-agentstvom-iz-zabezpechennya-yakosti-vishoyi-osviti-proyekt-poryadku-prisudzhennya-naukovih-stupeniv).

Читати
Круглий стіл з обговорення проєкту «Порядку присудження наукових ступенів»

До університету за консультацією

З 1 серпня 2020 року в Україні офіційно розпочнеться вступна кампанія, під  час якої випускники загальноосвітніх шкіл та коледжів зможуть  відкрити свої електронні кабінети і в онлайн-формі подати документи для вступу до того чи іншого (або навіть до кількох) закладів вищої освіти. Проте деякі вступники вже зробили свій вибір і лише чекають офіційного початку вступної кампанії. Серед них і випускники Харківського державного професійно-педагогічного коледжу імені В.І. Вернадського, які вже стали молодшими спеціалістами, але вирішили  продовжити своє навчання в Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені П.Василенка. Сьогодні разом із зав. відділом коледжу Євгенієм Валентиновичем Ровним вони завітали до Приймальної комісії ХНТУСГ щоб ознайомитися з умовами вступу до університету та специфікою складання фахових вступних іспитів.

Читати
До університету за консультацією

БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ НА ВОДІ!

Рятувальники закликають дотримуватися правил безпеки під час купання у водоймах У літній період традиційно значно зростає кількість трагічних випадків на водоймах. Шукаючи захисту від палючого сонця, люди обирають для відпочинку переважно місця біля води. Рятувальники не втомлюються попереджати про те, що безпечними є тільки перевірені пляжі та водойми, в яких обстежене дно та є рятувальний пост. Проте, найчастіше головним фактором вибору місця для купання є зовсім не рівень безпеки, а наближеність до дому. Саме на таких ставках, копанках та озерах щороку гинуть сотні українців.

Читати
БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ НА ВОДІ!

Фоторепортаж із жнивного поля

Цьогоріч в Харківській області  планують зібрати близько 2,9 млн. тонн ранніх зернових культур, що дорівнюватиме минулорічному врожаю. За інформацією Харківської облдержадміністрації, ранні зернові та зернобобові культури в області займають  703 тис. га, з яких  524,4 тис. га під   озимою пшеницею, 13,8 тис. га – під озимим ячменем, 3,4 тис. га – під озимим житом, 5,9 тис. га – яровою пшеницею, 128,9 тис. га – ярим ячменем і т.д.

Читати
Фоторепортаж із жнивного поля

Харківський фаховий коледж харчової промисловості запрошує на навчання

Харківський фаховий коледж харчової промисловості Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка запрошує  на навчання  випускників 11-х класів загальноосвітніх шкіл та професійно-технічних навчальних закладів. Без сертифікатів ЗНО! Однією із суттєвих переваг навчання у коледжі ПХВ є те, що його випускники можуть продовжувати навчання у нашому університеті, здобуваючи вищу освіту за обраною спеціальністю.

Читати
Харківський фаховий коледж харчової промисловості  запрошує на навчання

Солодкий конкурс з нагоди 90-річчя Університету

Який же День народження без цікавих подарунків та святкового торта? Свій подарунок з нагоди 90-річчя ХНТУСГ вже отримав  і ректор нашого Університеу Олександр Володимирович Нанка. Це святковий торт, спечений за особливим рецептом (і з дотриманням ДСТУ 4803:2007). А от ким  саме – поки що залишається загадкою. Тому ректор оголосив конкурс серед студентів та викладачів університету, які мають розгадати цю загадку і  отримити призову кондитерську нагороду. Для цього потрібно всього лише зателефонувати за номером (067) 952-31-61 і озвучити свою версію (чи прізвище) того, хто подарував цей чудовий торт. Хто першим назве правильну відповідь, той і стане переможцем конкурсу та отримає солодкий приз. Отож, вмикайте фантазію і поспішайте з відповідями. Тим більше, що торт має обмежений термін зберігання (до 15.00 23.07.2020 р.). Користуючись нагодою, Олександр Володимирович Нанка ще раз привітав співробітників та студентів нашого університету з ювілеєм і побажав не втрачати оптимізму та надії навіть в цей непростий час. Попри все, життя триває і в ньому є багато позитивних та яскравих моментів, якими варто ділитися з друзями. Відділ медіакомунікацій ХНТУСГ

Читати
Солодкий конкурс з нагоди 90-річчя Університету

90 років нашому Університету

90 років тому, 23 липня 1930 року, ВЦВК і  РНК СРСР винесли Постанову, якою було  остаточно затверджено план освітньої реформи, що спричинила дроблення старих сільськогосподарських навчальних закладів і створення десятків нових галузевих однофакультетних інститутів, в тому числі й Харківського інституту механізації та електрифікації сільського господарства (ХІМЕСГ). Цей день вважається Днем народження Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка, який став правонаступником ХІМЕСГ і продовжив кращі традиції, закладені його викладачами та студентами. Достатньо сказати, що за час своєї діяльності наш університет підготував більше 55 тисяч фахівців для народного господарства України та інших країн, серед яких багато відомих і успішних науковців, управлінців, працівників агропромислової галузі тощо.  Історія Університету

Читати
Папка робоча 2