Справжній сенс цієї народної мудрості добре знають в навчально-науковому інституті переробних і харчових виробництв ХНТУСГ. Адже щорічно десятки студентів цього інституту проходять стажування та ознайомлювальну практику за кордоном, де здобувають цінні навички, знання і досвід роботи за своїми спеціальностями. Та все ж таки в ННІ ПХВ більше орієнтуються на підготовку фахівців для вітчизняної переробної і харчової промисловості. Тому навчальні програми і сам навчальний процес побудований таким чином, щоб дати студентам якісні знання і практичні навчики, які після закінчення вишу дозволять їм швидко знайти престижну роботу в Україні й тут, на своїй Батьківщині, реалізувати свої професійні здібності.
Наразі в ННІ ПХВ готують бакалаврів і магістрів за двома основними спеціальностями: 133 “Галузеве машинобудування” і 181 “Харчові технології”. Тут створені всі умови для належної організації навчального процесу, практичного навчання і відпочинку студентів. Зокрема, ННІ має угоди з понад 50 підприємствами, здебільшого м. Харкова та Харківської області, де студенти можуть проходити стажування і практику. Більшість з них із задоволенням відвідують лекції та лабораторні заняття, що ми й зафіксували, побувавши сьогодні в ННІ ПХВ. До речі, головний корпус інституту знаходиться в історичній будівлі, яка є пам’яткою архітектури.
Відділ медіакомунікацій ХНТУСГ