Завдяки плідній співпраці випускових кафедр інституту з міжнародним відділом ХНТУСГ в особі проректора з НПР та міжнародних зав’язків Вітковським Ю.П., до бази практик інституту входить значна кількість Європейських підприємств переробної галузі.
Особливим попитом користуються студенти спеціальності «Харчові технології» на підприємствах харчової галузі у Німеччині. За тримісячний термін практики студенти покращують практичні навички на м’ясокомбінатах, освоюючи новітні машини та передовий досвід. Дуже важливо, що студент не перериває теоретичну підготовку, а використовуючи систему MOODLE та інші засоби інтернет комунікацій з викладачами та групою, за індивідуальним графіком засвоює матеріал разом зі своєю групою.
На початку практики студент отримує від керівника практики завдання, а після повернення складає та захищає звіт.
На фото студенти ННІ ПХВ Тараненко К.О. та Торяник С.О. на виробничій практиці на м’ясокомбінаті Allfein Feinkost у Німеччині, м. Laage.