Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка
uk en

Участь наших викладачів та студентів в онлайн заході за європейською ініціативою EIT Food

Розвиток агропродовольчої сфери має важливе значення для вирішення проблеми продовольчої безпеки України, розвитку сільських територій та боротьби із голодом. Участь у роботі конференції «Українська агропродовольча сфера: перспективи, інновації та європейські можливості», що була проведена 24 листопада 2020 року, стала логічним продовженням апробації результатів наукових досліджень викладачів кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності нашого університету.

У якості спікера на конференції виступила Левкіна Р.В. із доповіддю на тему: «Місце України на світовому агропродовольчому ринку», в якій було проаналізовано структуру зовнішньої торгівлі України, визначено її місце у системі світогосподарських зв’язків та закономірності і особливості формування експортних, світових та біржових цін на основні види агропродовольчої продукції https://eit-food.kt.kharkov.ua/. Аспірант кафедри Бічевін М.В. взяв участь у дискусії і звернув увагу на  перспективи України на світовому ринку органічної агропродукції.

Конференція була спрямована на обговорення перспектив, проблем та інновацій в агрохарчовій сфері України і підвищення обізнаності про світові тенденції розвитку агропродовольчих ринків. Відбулося ознайомлення із діяльністю, грантовими можливостями і проєктами європейської ініціативи EIT Food.

25 та 26 листопада в рамках конференції проведено онлайн семінар-тренінг для стартапів-початківців в агротех- та продовольчий галузі, в якому взяли участь студенти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» нашого університету. Вони ознайомилися з ключовими бізнес-методами та інструментами, які допоможуть їм просувати свої проекти та ідеї, залучати партнерів і інвесторів. Цікавими були кейси успішних стартапів і спілкування-поради від експертів щодо власних пітч-презентацій.

Участь наших викладачів та студентів в онлайн заході за європейською ініціативою EIT Food

 

Левкіна Р.В.,

завідувачка кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності ХНТУСГ імені Петра Василенка