Освіта та кар’єра:
Освіта:
У 1992 р. закінчила Харківський інститут громадського харчування за спеціальністю «Технологія та організація громадського харчування», отримала диплом з відзнакою та здобула кваліфікацію інженера-технолога.
Викладає дисципліни: «Оздоровче харчування в ресторанному бізнесі», «Контроль та управління якістю та безпечністю харчових продуктів», «Наукове моделювання», «Безпечність харчування», «Технологія харчових виробництв», інші.
Кар’єра:
З грудня 1992 до вересня 1995 р. навчалася у денній аспірантурі Харківської державної академії технології та організації харчування. У грудні 1995 року захистила кандидатську дисертацію на тему: «Технологія збивної продукції з використанням натрій-карбоксиметилцелюлози» за спеціальністю 05.18.16 «Технологія харчової продукції».
У 2016 році захистила докторську дисертацію на тему: «Наукове обґрунтування використання дієтичних добавок рослинного походження в технологіях кулінарної продукції геродієтичного призначення» за спеціальністю 05.18.16 «Технологія харчової продукції».
З січня 2005 р. працює у Харківському торговельно-економічного інституті КНТЕУ, протягом 2006 – 2018 рр. очолювала деканат факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Із вересня 2018 р. працює на посаді завідувача кафедри інноваційних харчових і ресторанних технологій.
Стаж практичної та науково-педагогічної роботи складає 25 років.
Наукові публікації, патенти, гранти.
Основні наукові інтереси:
– дієтичні добавки для харчової продукції функціонального, спеціального та оздоровчого призначення;
– розробка технологій та харчових раціонів для різних верств населення.
Є співавтором семи навчальних посібників та підручника з грифом МОН (МОНМС) України, більш 40 патентів на винахід та корисну модель України.
Є дипломантом обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – Кращі імена» в номінації «Викладач професійно-орієнтованих дисциплін».
Нагороди:
2011р. – грамота Харківської облдержадміністрації та грамотою Головного управління освіти і науки України Харківської облдержадміністрації;
2011 р. – грамота Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації;
2012 р. – почесний знак фіналіста Всеукраїнського конкурсу «Винахід року-2011» у номінації «За створення продуктів оздоровчого харчування»;
2013р. – медаль Альфреда Нобеля за розвиток винахідництва;
2015 р. – почесною грамотою виконкому міської ради.