Освіта та кар’єра
Освіта
1972 р. – Харківський інститут громадського харчування (нині Харківський державний університет харчування та торгівлі): спеціальність «Технологія і організація громадського харчування, інженер-технолог громадського харчування.
1990 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі: спеціальність 05.18.16 – технологія та організація громадського харчування, кандидат технічних наук.
Кар’єра
1972-1985 рр. – Управління громадського харчування Харківського облвиконкому, інспектор відділу організації.
1985-1989 рр. – Харківський інститут громадського харчування (нині Харківський державний університет харчування та торгівлі), інженер-дослідник, молодший науковий співробітник, асистент, старший викладач.
1989-2015 рр. – Харківський інститут громадського харчування (нині Харківський державний університет харчування та торгівлі), доцент.
З 2015– по теперішній час – Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, доцент кафедри технологій переробних і харчових виробництв.
Освітня діяльність
Викладає навчальні курси:
Наукова діяльність
Наукові інтереси:
Функціонально-технологічні властивості зернової безглютенової сировини; розробка нових технологій безглютенових борошняних кондитерських виробів.
Наукова робота:
Науковий керівник магістрів; офіційний опонент дисертаційних робіт.
Громадська діяльність
Куратор академічної групи, помічник завідувача кафедри технології переробних і харчових виробництв з питань навчальної роботи.
Кількість публікацій
Публікацій наукового і науково-методичного характеру більше 190;
наукових статей – 53;
тез доповідей – 65;
монографій і навчальних посібників – 6.
Патенти
Патентів України – 4;
авторських свідоцтв – 4.
http://uapatents.com/?search=postnova+olga+mykolayivna&type=text