Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка
uk en
Фоміна Ірина Миколаївна
Доцент кафедри, к.т.н.

Фоміна Ірина Миколаївна

Освіта та кар’єра

Освіта

1986 р. – Харківський інститут громадського харчування: спеціальність «Технологія та організація громадського харчування», інженер-технолог громадського харчування;

1994 р. – Харківська державна академія технології та організації харчування: спеціальність 05.18.16 – технологія і організація громадського  харчування, кандидат технічних наук.

 

Кар’єра

1986-1989 рр. – Харківський інститут громадського харчування, старший лаборант кафедри технології громадського харчування;

1993-2005 рр. – Харківська державна академія технології та організації харчування, асистент;

З 2005 р. – по теперішній час – ХНТУСГ імені П.Василенка, доцент кафедри технологій переробних і харчових виробництв.

 

Освітня діяльність

Викладає навчальні курси:

  • «Методи контролю продукції харчових виробництв»;
  • «Проектування підприємств зберігання і переробки зерна»;
  • «Технологія елеваторної промисловості»;
  • «Управління якістю продукції зернопереробних виробництв»;
  • «Інноваційні технології зберігання зерна».

 

Наукова діяльність

Наукові інтереси:

Створення екологічних круп’яних продуктів підвищеної харчової та біологічної цінності за рахунок впливу фізичних та біологічних факторів.

Технологія зернових пластівців підвищеної біологічної цінності.

 

Наукова робота:

Науковий керівник аспірантів та магістрів;

офіційний опонент дисертаційних робіт;

член редколегії наукового журналу «Інженерія переробних і харчових виробництв».

 

Громадська діяльність

Керівництво студентами – учасниками Всеукраїнських олімпіад та конкурсів зі спеціальних дисциплін.

 

Кількість публікацій

Публікацій наукового і науково-методичного характеру більше 150;

наукових статей – 48;

монографій – 2;

навчальних посібників – 4.

 

Патенти

Патентів України – 4;

авторських свідоцтв – 4.