Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка
uk en
Артамонова Майя Володимирівна
Доцент кафедри, к.т.н.

ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1409-3290

Артамонова Майя Володимирівна

Освіта та кар’єра

Освіта

1987 р. – Харківський інститут громадського харчування: спеціальність «Технологія та організація громадського харчування», інженер-технолог громадського харчування;

2000 р. – Харківський інститут громадського харчування: спеціальність 05.18.16 – технологія і організація громадського  харчування, кандидат технічних наук.

 

Кар’єра

1987-1988 рр. – інженер-технолог Комбінату громадського харчування № 1,  м. Севастополя.

1988-1990 рр. – старший інженер – технолог дирекції «Україна» м. Севастополя.

1990-1991 – інженер науково-дослідницького сектора Харківського державного інституту громадського харчування

1991-1997 – аспірант Харківського державного інституту громадського харчування.

1998-2003 рр. – Харківський інститут громадського харчування (нині Харківський державний університет харчування та торгівлі), асистент, старший викладач.

З 2003 р. – по теперішній час – Харківський державний університет харчування та торгівлі, доцент кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів.

Освітня діяльність

Викладає навчальні курси: “Технологія галузі”, “Загальні технології харчових виробництв”; “Проектування підприємств галузі”;  “Технологічні розрахунки, облік і звітність у галузі”;  «Технологія оздоровчих харчових продуктів»

 

Наукова діяльність

Наукові інтереси:

Розробка цукрових кондитерських виробів підвищеної харчової та біологічноі цінності з використанням дрібнодисперсних каротиноїдних, антоціанових та хлорофілвмісних добавок, отриманих за кріотехнологіями.

 

Наукова робота:

Науковий керівник аспірантів та магістрів;

офіційний опонент дисертаційних робіт;

член Вченої ради, Навчально-методичної комісії Навчально-наукового інституту харчових технологій та бізнесу,   наукового семінару з попередньої експертизи дисертацій  Харківського державного університету харчування та торгівлі

 

Громадська діяльність

Керівництво студентами – учасниками Всеукраїнських олімпіад та конкурсів зі спеціальних дисциплін.

Кількість публікацій

Публікацій наукового і науково-методичного характеру більше 180;

наукових праць – 124;

монографій – 5;

енциклопедія – 1;

навчальних посібників – 9.

 

Патенти

Патентів України – 8;

авторських свідоцтв – 4.

 

Нагороди

Грамота Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.