Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка
uk en

2019, Німеччина, Бережний Сергій

2019, Німеччина, Бережний Сергій

Я, Бережний Сергій, студент групи 53-Е, з 16.09.2019 по 16.12.2019 проходив практику в Німеччині.

     Жив я у маленькому селищі неподалік Нюрнберга, разом з моїми господарями.  У мене була власна кімната з усіма необхідними речами та приладами (телевізор, ноутбук, холодильник, робочі речі, взуття та інше). Всю необхідну їжу та напої мені купляв шеф.

     Основною моєю роботою була торгівля овочами, фруктами та квітами, а також перед зимовими святами в асортименті з’явилися новорічні вінки та ялинкові гілки. Я самостійно або під наглядом моєї господині обслуговував покупців, а саме: спілкувався з ними, допомагав у виборі товару, його пакуванні та приймав оплату.

2019, Німеччина, Бережний Сергій2019, Німеччина, Бережний Сергій2019, Німеччина, Бережний Сергій

   Торгівля відбувалась на площах різних міст, які знаходяться досить далеко від моєї ферми, тому майже кожен день мені доводилось водити мікроавтобус або легковий автомобіль завантажений товарами для продажу.

   В неторгові дні я залишався на фермі та виконував різну роботу, наприклад: доглядав за квітами, сортував овочі та фрукти для продажу, наводив лад у господарстві, а також виконував різні доручення господаря.

Також у ці дні я мав достатньо вільного часу для відпочинку або для відвідування сусідніх міст та здійснити прогулянки ними.

2019, Німеччина, Бережний Сергій2019, Німеччина, Бережний Сергій2019, Німеччина, Бережний Сергій

Завдяки цій практиці я здобув нові знання та практичні навички в сфері сільського господарства, отримав досвід водіння автомобілем, значно поліпшив володіння німецькою мовою та знайшов нових друзів. Я дуже задоволений що пройшов практику в Німеччині та вважаю що вона пішла мені на користь.  Дякую університету за надану можливість!