Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка
uk en

(051) ЕКОНОМІКА

Економічне обґрунтування інвестиційних та інноваційних проектів, оцінка ресурсного потенціалу та фінансового стану підприємства, аналіз ефективності проектів та в цілому діяльності підприємства, бізнес-планування, прогнозування діяльності підприємства та розробка його інноваційної, цінової, конкурентної стратегій, визначення шляхів підвищення прибутковості підприємства та його розвитку – це все підвладне економісту.

Здобуття вищої економічної освіти, як відзначила студентка спеціальності економіка у ХНТУСГ імені Петра Василенка, відкриває перед людиною широкі можливості: робота в комерційній компанії або на державній службі, в промислових та сільськогосподарських підприємствах, IT компаніях або в науковій установі, в банку, консалтингова діяльність, аудитором або податковим інспектором. Будь-який суб’єкт господарювання для планування, обліку, аналізу й контролю своєї діяльності повинен залучити компетентних фахівців з економіки. Економіст – людина, від якої залежить майбутнє підприємства, яка бачить його перспективи й недоліки в діяльності, знає способи та методи їх усунення. І саме це робить працю економіста необхідною і для окремого підприємства, і для економіки країни в цілому.

У ХНТУСГ імені Петра Василенка забезпечений цікавий, творчий процес навчання з участю у ділових іграх і тренінгах, міжвузівських, міських, республіканських та міжнародних конкурсах, конференціях, форумах, проектах, закордонних практиках. Дружня атмосфера навчання, сучасно обладнані аудиторії, висококваліфікований професорсько-викладацькиий склад випускаючої кафедри економіки та маркетингу забезпечують підготовку сучасних економістів. У співпраці з викладачами кафедри економіки та маркетингу, які проходили закордонні стажування, мають досвід роботи в бізнесі, студенти спеціальності «Економіка» виконують науково-дослідницькі та творчі роботи, дипломні кваліфікаційні роботи, які передбачають вирішення реальних економічних завдань на базі конкретних підприємств. Разом з кураторами студенти приймають участь у культурно-масових заходах, цікавих екскурсіях.

Викладачі університету докладають всіх зусиль для створення атмосфери особистісного розвитку  та професійного зростання, креативності, утвердження цінностей академічної доброчесності.

Детальніше про спеціальнісь “ЕКОНОМІКА” 

В.М. ОНЕГІНА,  зав. кафедрою економіки та маркетингу ХНТУСГ, д.е.н., професор