Кафедра технологій переробних і харчових виробництв
Кафедру технології зберігання та переробки сільськогосподарської продукції (нині – кафедра технологій переробних і харчових виробництв) було створено 3 жовтня 2005 року шляхом відокремлення від кафедри «Технології та обладнання переробних і харчових виробництв».
У 2013 році до складу кафедри приєднується кафедра «Хімії».
Кафедра є випусковою за спеціальністю 181 «Харчові технології».
Напрямками науко-дослідної роботи є:
- Технологія елеваторної промисловості;
- Технологія борошномельних та круп’яних виробництв;
- Харчові технології комбікормів та преміксів;
- Технологія хліба.
На кафедрі функціонує наукова школа д.т.н., професора Шаніної О.М. «Інноваційні технології харчових продуктів із зерна та борошна».