Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка
uk en

ІНСАЙТИ ЗЕМЕЛЬНОЇ РЕФОРМИ

Співробітники Відділу медіакомунікацій ХНТУСГ взяли участь у  онлайн медіа бранчі  для представників ЗМІ “Інсайти земельної реформи”, який проходив у рамках  Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО). Під час заходу були обговорені ключові зміни в земельних відносинах, яких можна чекати з прийняттям законопроектів №2194 та №3295 та перспективи ухвалення цих законів.

Зокрема, у своїх виступах спікери  багато уваги приділили питанням передачі землі, що знаходиться за межами населених пунктів,  територіальним громадам та  наділення їх повноваженнями щодо контролю за використанням цієї землі. Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький також прокоментував перспективи використання земель наукового призначення, зокрема, тих, що знаходяться у користуванні  учбово-дослідних господарств сільськогосподарських університетів, коледжів та науково-дослідних інститутів.

Окремою темою медіа бранчу було створення в Україні  Державного аграрного реєстру та дієвого  геокадастру земель сільськогосподарського призначення.

Спікери заходу були:

✔️ Тарас Висоцький, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства;

✔️ Анатолій Мірошниченко, перший заступник Голови Держгеокадастру;

✔️ Іван Фурсенко, перший заступник виконавчого директора Всеукраїнської асоціації громад;

✔️ Сергій Кубах, керівник напрямку земельної реформи, Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

Модератор: Андрій Куликов, журналіст.

Трансляція заходу велася на Youtube каналі програми USAID АГРО й доступна для перегляду за цим посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Zvi489ojDoE

Відділ медіакомунікацій ХНТУСГ.