Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка
uk en

Обговорили перспективи розвитку туризму на Харківщині

10 червня у Будинку рад відбулася нарада з питань розвитку туризму на Слобожанщині. Провів нараду голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, який  наголосив на важливості сприяння розвитку туристичної галузі регіону, адже у підсумку це забезпечить інвестиції та створення нових робочих місць і, безумовно популяризуватиме наш регіон.

Голова обласної ради переконаний, що до вирішення проблемних питань розвитку туристичної галузі необхідно підходити комплексно, враховуючи географічно-територіальний, ресурсний, маркетинговий, соціальний, управлінський та інфраструктурний аспекти.

На нараді йшлося про важливість комунікації між громадами, формування інфраструктури навколо історико-культурних пам’яток та доступність їх для людей з особливими потребами.

Участь в обговоренні розвитку туризму на сільських територіях взяли голови постійних депутатських комісій обласної ради з питань бюджету Людмила Немикіна, з питань молодіжної політики, спорту, культури та туризму Валерія Мураєва, директор Харківського організаційно-методичного центру туризму Валентина Холодок, представники туристичних агенцій, а також завідувач кафедри туристичного бізнесу ХНУ імені В. Каразіна Анатолій Парфіненко, завідувачка кафедри  туристичного бізнесу ХДАК Любов Божко та завідувачка кафедри ЮНЕСКО «Філософія людського спілкування» та соціально-гуманітарних дисциплін ХНТУСГ імені П. Василенка. док. ек. наук Наталія Моісєєва.

Цікавою і показовою була презентація директорки Комунального закладу «Харківський організаційно-методичний центр туризму» (з яким університет плідно співпрацює у межах договору) Валентини Холодок. Зокрема зазначено, що в партнерстві з громадською організацією «Культурні ініціативи» розпочато мініпроєкт «Запровадження туризму на сільських територіях як підґрунтя розширення можливостей жіночого лідерства», у межах проєкту «Центр гендерної культури як платформа для розширення прав і можливостей жінок та молоді», учасником якого є Центр гендерної освіти нашого університету.  В процесі обговорення питань розвитку туризму в нашому регіоні завідувачка кафедри ЮНЕСКО «Філософія людського спілкування» та соціально-гуманітарних дисциплін Наталія Моісєєва зазначила, що кафедра і університет відкриті для спілкування, працюють і  готові надалі працювати в програмах розвитку регіону, і туризму  Слобожанщини зокрема.

Відділ медіакомунікацій ХНТУСГ.

Фото: прес-служби Харківської обласної ради.

Обговорили перспективи розвитку туризму на ХарківщиніОбговорили перспективи розвитку туризму на Харківщині