Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка
uk en

Про кафедру

Кафедра технологій переробних і харчових виробництв

Кафедру технології зберігання та переробки сільськогосподарської продукції (нині – кафедра технологій переробних і харчових виробництв) було створено 3 жовтня 2005 року шляхом відокремлення від кафедри «Технології та обладнання переробних і харчових виробництв».

У 2013 році до складу кафедри приєднується кафедра «Хімії».

Кафедра є випусковою за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Напрямками науко-дослідної роботи є:

  • Технологія елеваторної промисловості;
  • Технологія борошномельних та круп’яних виробництв;
  • Харчові технології комбікормів та преміксів;
  • Технологія хліба.

На кафедрі функціонує наукова школа д.т.н., професора Шаніної О.М. «Інноваційні технології харчових продуктів із зерна та борошна».