Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка
uk en

На практиці в Інституті рослинництва імені В.Я. Юр’єва

У рамках навчально-ознайомлювальної практики студенти І курсу ННІ механотроніки та систем менеджменту освітньої програми «Агрономія» (спеціальність 201 «Агрономія») здобували практичні навички в Інституті рослинництва ім. В. Я. Юр’єва. Керівник практики – к.т.н., доцент В. В. Безпалько.

Під час практики студенти познайомилися із співробітниками Інституту та  ознайомились з роботою його лабораторій.  Зокрема, в лабораторії якості зерна, якою завідує  кандидат біологічних наук О.В. Білинська, студенти набули навичок підготовки зернових зразків для випікання якісного хліба.

В лабораторії насінництва та насіннєзнавства, якою завідує  Ю. Є. Огурцов, студенти безпосередньо практикувались у визначенні вологості зерна та відбору зразків на різні види аналізів, а також визначали посівні якості насіння сої.

Зазначимо, що Інститут рослинництва ім. В. Я. Юр’єва  Національної академії аграрних наук України є однією з провідних науково-дослідних установ України аграрного профілю, яка проводить різноманітні дослідження сучасних селекційно-рослинницьких напрямів. Інститут був заснований у 1908 році і його кращі  традиції сьогодні продовжують та примножують  118 науковців, в т.ч. 14 докторів наук та 53 кандидатів наук, 4 професори та 46 старших наукових співробітників.

Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П. Василенка має тісну співпрацю з Інститутом рослинництва ім. В.Я. Юр’єва, яка допомогає розвивати сучасну аграрну науку та виховувати для неї молоді  кадри.

В.М. Власовець,  директор ННІ механотроніки і систем менеджменту, професор.