Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка
uk en

Що вирішує студком?

Роки навчання в університеті – це не лише  відвідування лекцій і семінарських занять, складання заліків та екзаменів, а й нові знайомства, цікаві зустрічі, яскраві подорожі і враження, які залишають спогади на все життя. Зрештою – це можливість реалізувати себе у громадській або волонтерській діяльності, у творчості чи у спорті, що теж дуже важливо для становлення молодої людини та розкриття її потенціалу.

Велику роль у житті університету відіграє студентське самоврядування,  представники якого мають право впливати на вирішення багатьох важливих питань: від організації навчального процесу та побуту до захисту законних прав та інтересів студентів і їхньої участі в управлінні університетом. У своїй діяльності представники студентського самоврядування спираються на Положення про студентське самоврядування, затверджене студентським Парламентом.

Варто зазначити, що найвищими органами студентського самоврядування ХНТУСГ є Конференція студентів Університету та студентський парламент, але багато поточних питань вирішують студентські ради (комітети) навчально-наукових інститутів та факультету ТСЛ, які мають багато повноважень. Див.  Положення про студентське самоврядування.

У своїй діяльності представники студентського самоврядування тісно співпрацюють з Комітетом у справах молоді та спорту (очолює Н.І. Моїсеева) та Підрозділом з організації виховної роботи студентів (керівниця М. О. Кірюхіна).  Велику роботу в цьому напрямку проводять і куратори навчальних груп, які підтримують постійний контакт із студентами і допомагають в  організації їхнього побуту, дозвіллі та вирішенні поточних питань.

На фото: засідання студентського комітету ННІ БМ.

Відділ медіакомунікацій ХНТУСГ.